Deze week is het seksweek bij De Avonden en op vpro.nl - laat 'The Guardian' daar nou toevallig op inhaken. Zij vragen deze week om een erotisch gedicht van eigen hand; wij bieden de inspiratie.

Engelse krant The Guardian schrijf wekelijks een gedichtenwedstrijd uit, genaamd de Poster Poem Challenge. Elke week verzint de Ierse dichter Billy Mills een onderwerp waar de lezers zich in vast moeten bijten: deze keer is dat 'the erotic'.

Laat dat nou prachtig samenvallen met de themaweek van De Avonden die vandaag van start gaat. Deze is getiteld 'Seks... Geen kunst!' en onderzoekt, u raadt het al, seks in de kunsten. Elke dag is er een mini-thema: vanavond praten we over ‘nieuwe preutsheid’, dinsdag belichten we ‘porno’, woensdag is het ‘ladies night’, donderdag gaan we geografische en chronologische grenzen over in ‘andere werelden/andere tijden’ en vrijdag bespreken we ‘de verbeelding’.

Nog vier dagen dus om inspiratie op te doen en nieuwe perspectieven: of dat nu vergezichten zijn of confronterende close ups. En dan vrijdag, als we 'de verbeelding' bespreken, is het uw moment. We vragen immers die avond hoe je de lichamelijke liefde kunt verbeelden: als u dat nou eens aan den lijve gaat ondervinden, gewoon, in de intimiteit van uw eigen huiskamer. Al is het maar om die overdaad aan vleselijke informatie van u af te schrijven. Als ware het een uitlaatklep. Een vingeroefening. Een hoogtepunt - u snapt het.