'Erg leuk voor een regenachtige vakantiemaandagmiddag!' Wie het beste boektitelgedicht heeft ingezonden, zal morgen bekend worden gemaakt in De Avonden, tussen negen en elf op Radio 6. Hier nog een kleine selectie.

Jos Swiers

Onstuitbaar word je naar je boekenkast getrokken. En je ziet ze nog eens een keer, al die boeken.

Lien de klerk

Gerda Bijsterveld-de Haan

Hierbij een foto van een klein gedeelte uit mijn boekenbezit. Als kind ging ik altijd naar mijn boeken (een boekenkast had ik nog niet) als ik dacht "wat zal ik eens doen." Nu 70 jaar later doe ik dat nog steeds. Met plezier ga ik voorlopig door met boekengedichten. Wat vreselijk leuk!!

Hubert Roza

Erg leuk voor een regenachtige vakantiemaandagmiddag! 

Nel Dulfer de Leur

Heiltje van der Ploeg

Wat een enorm leuke uitdaging! Vroeger (in de 50 / 60er jaren) deden wij als kinderen van een zeer veel lezende vader onder het avondeten vaak een spel met boekentitels en  schrijversnamen: raden waar de betreffende boeken in de boekenkast stonden. Zo zijn mij altijd een aantal boek/schrijver combinaties bij gebleven, vandaar dat dit mij zo aansprak.

Paulus Baars

Gesloten

 

Nieuwe inzendingen kunnen niet meer worden ingestuurd. Onze mailbox zit meer dan vol. Hartelijk dank iedereen voor het meedoen aan onze boektitelactie. We hebben jullie bijdragen met plezier gelezen. Aanstaande maandag maken we bekend wie het boek van Nina Katchadourian cadeau krijgt.

Zij is de geestelijk moeder van het fenomeen. Op haar website zijn nog veel meer voorbeelden te vinden van boektitelgedichten. Dankzij jullie heeft het Nederlands taalgebied nu ook een behoorlijke selectie. We beraden ons nog op een manier om alle inzendingen beschikbaar te maken. Daar horen jullie binnenkort meer over. Voor vragen zijn we altijd bereikbaar op boeken@vpro.nl