'Hoe kan ik deze dwangneurose beteugelen als ik voor andermans boekenkast sta?' Morgen maken we bekend wie wat ons betreft het beste boektitelgedicht maakte. Tot die tijd elke dag een selectie van inzendingen.

Heleen van Leeuwen

Succes met de boektitelgedichten waarmee jullie overstroomd worden. Het is een verslavende bezigheid...

Hanny Meijer

Andreas Clerk

Wat een fijne opdracht. Maar tijdens dit klusje van combineren, schuiven en stapelen dringt zich tegelijk de vraag op: hoe kan ik deze dwangneurose beteugelen als ik voor andermans boekenkast sta...?

Michel Höfte

Moniek Wiedijk

Eigenlijk zijn enkele boekentitels vaak al poëzie.

Marianne van Holstein

Jullie idee om boektitelgedichten te maken is heel inspirerend. Ik ben dan ook gelijk de boekenkast ingedoken!! Hierbij twee selecties; ik heb me maar beperkt omdat jullie schreven, dat er al zoveel inzendingen waren.

Kees Driesse

Wat een leuk idee om boektitels in dichtvorm samen te brengen. Dit gaf me de gelegenheid om de al lang uitgestelde reorganisatie van de boekenkasten nu eens eindelijk ter hand te nemen.

 

Johanna van Sabben

Merci, het was bijzonder prettig dat ik me ondanks alle koningsgekte kon focussen op dat andere opperwezen (ook al is hij gek, zie onderste boek)

Gesloten

 

Nieuwe inzendingen kunnen niet meer worden ingestuurd. Onze mailbox zit meer dan vol. Hartelijk dank iedereen voor het meedoen aan onze boektitelactie. We hebben jullie bijdragen met plezier gelezen. Aanstaande maandag maken we bekend wie het boek van Nina Katchadourian cadeau krijgt.

Zij is de geestelijk moeder van het fenomeen. Op haar website zijn nog veel meer voorbeelden te vinden van boektitelgedichten. Dankzij jullie heeft het Nederlands taalgebied nu ook een behoorlijke selectie. We beraden ons nog op een manier om alle inzendingen beschikbaar te maken. Daar horen jullie binnenkort meer over. Voor vragen zijn we altijd bereikbaar op boeken@vpro.nl