'Dagelijks stapelen we de mooiste titels op, jullie oproep konden we dus niet negeren.' Elke dag publiceren we een selectie uit de boektitelgedichten die lezers ons toestuurden.

André van Dijk

Vooral in de nacht, met het hoofd vol gedachten, is er altijd de poëzie... 

KABK Bibiotheek (Den Haag)

Wij drijven graag even mee in de vloed aan boektitelgedichten die bij boeken@vpro.nl binnenstroomt. Dagelijks stapelen we de mooiste titels op, jullie oproep konden we dus niet negeren.

Kitty de Vos

Ik kon het ook niet laten.

Etienne

De VPRO gids spel ik altijd helemaal uit. Het Boekengedicht is een geweldig idee. Ik heb het gedaan zoals ik ook bijv. bloemschik: je gaat ervoor staan, kijkt er even naar en gooit het op zijn plek. Beter wordt het niet. Het is trouwens achteraf meer een dialoog dan een gedicht geworden, die vrijheid heb ik maar genomen. Dit is 'm, en dan nu de vraag: wat zegt dit over mij??

Monique Dijkshoorn

En bij deze mijn bijdrage. Wat een leuke nieuwe hobby! Ik kom ook boeken tegen die ik zeker weer eens ga lezen!

Betty Bollmann

 Hier zijn er twee. Ga nu weer door met zoeken en stapelen.

Roy Jongeling

Het is een verdomd leuk spelletje.

Sorry, ik kan het niet laten, het is zo verslavend. 

Gerry van Rheenen

T.Bruijn van Hoorn

Gesloten

 

Nieuwe inzendingen kunnen niet meer worden ingestuurd. Onze mailbox zit meer dan vol. Hartelijk dank iedereen voor het meedoen aan onze boektitelactie. We hebben jullie bijdragen met plezier gelezen. Aanstaande maandag maken we bekend wie het boek van Nina Katchadourian cadeau krijgt.

Zij is de geestelijk moeder van het fenomeen. Op haar website zijn nog veel meer voorbeelden te vinden van boektitelgedichten. Dankzij jullie heeft het Nederlands taalgebied nu ook een behoorlijke selectie. We beraden ons nog op een manier om alle inzendingen beschikbaar te maken. Daar horen jullie binnenkort meer over. Voor vragen zijn we altijd bereikbaar op boeken@vpro.nl