In aanloop naar aanstaande maandag publiceren we dagelijks een selectie uit de boektitelgedichten. Een jury, bestaande uit Wim Brands, Katja de Bruin en Nikki Dekker, is nu alle inzendingen aan het beoordelen.

Marit Barentsen

Door één van mijn bloglezers werd ik op jullie project 'boektitelgedicht' gewezen. Ik ben een kunstenares en naast het feit dat ik geregeld 'gevonden gedichten' in mijn 'art journals' verwerk, publiceer ik nu al negentien weken achter elkaar elke vrijdag een 'boektitel haiku' op mijn blog. Ik stuur hierbij een foto van één van de 'boektitel haikus'.

Niña Weijers

Bezigheden die ogenschijnlijk zonder enig nut zijn: love it.

Roel Roos

Dit werkt verslavend zeg! Ik heb nu al de neiging om de huidige boekenrangschikking (schrijversalfabet) te verlaten en de titels als lange dichtzinnen te hergroeperen.

Annelies Smit

Goh, wat leuk! Ben er een aangenaam uurtje mee zoet geweest. Zo zie je weer eens wat er allemaal in je boekenkast staat. Het eerste gedicht is een waarschuwing voor alle schaatsers die te vroeg of te laat het ijs op gaan. Het tweede gedicht slaat op alle ouderen, waartoe ik zelf ook behoor!

Maria Peters-van Ewijk

Toevallig had ik al in november een boekenstapelgedicht gemaakt voor het jaarboekje van de eindexamenleerlingen op de school waar ik werk. Omdat het gemaakt is met mediatheekboeken (inclusief stickers) is niet alles helemaal leesbaar. Daarom voeg ik de tekst erbij.
 
Afscheid
 
De vrolijke jaren
Vlinders in de brugklas
Snikken en grimlachjes
De gelukkige klas
Schoolidyllen
 
Schoolstrijd
Liever chatten
Verveling
Het grote verlangen
Slaap!
 
De laatste schooldag
Een nieuwe toekomst

Paulus Koetsier

Chers amis, Het lag voor de hand, toch waren het tien ontzettend leuke minuten.

Begin er lol in te krijgen. Hier nog een. Het zijn eigenlijk meer adviezen dan gedichten, maar dan wel van een dichter! Ter geruststelling: Ik houd er nu mee op hoor.

Carola Bijlsma

Klaasbert Moed

Alleen al met de titels van de bundels van Carmiggelt kun je prachtige gedichten maken. 

Marjolein Santen

Gister mijn boektitelgedicht gestuurd, realiseerde ik me vannacht in bed dat ik de boeken verkeerd gestapeld had. Hier de juiste versie.

Gesloten

 

Nieuwe inzendingen kunnen niet meer worden ingestuurd. Onze mailbox zit meer dan vol. Hartelijk dank iedereen voor het meedoen aan onze boektitelactie. We hebben jullie bijdragen met plezier gelezen. Aanstaande maandag maken we bekend wie het boek van Nina Katchadourian cadeau krijgt.

Zij is de geestelijk moeder van het fenomeen. Op haar website zijn nog veel meer voorbeelden te vinden van boektitelgedichten. Dankzij jullie heeft het Nederlands taalgebied nu ook een behoorlijke selectie. We beraden ons nog op een manier om alle inzendingen beschikbaar te maken. Daar horen jullie binnenkort meer over. Voor vragen zijn we altijd bereikbaar op boeken@vpro.nl