De lange Hilversumse zomer is begonnen. Dat betekent dat het programma VPRO Boeken tot september wordt herhaald. Hier vind je een overzicht van de afleveringen die de komende weken opnieuw worden uitgezonden.

Zaterdag 24 augustus
Herman Brusselmans publiceerde meer dan zestig romans. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. In zijn laatste roman Mogelijke memoires speelt Brusselmans het spel dat hij graag met zijn lezers speelt: is het waar of niet? En schrijver Jamal Ouariachi is te gast, aanleiding is zijn roman Vertedering. De hoofdpersoon in dat boek kampt met zijn agressieve aanvallen, maar hij heeft ook zo zijn kwetsbare kanten. In hoeverre zijn deze eigenschappen met elkaar te verenigen? Meer >

Zondag 25 augustus
In het met de VPRO Bob den Uyl Prijs 2013 bekroonde boek Argentijnse avonden beschrijft beroepsreiziger Carolijn Visser het verhaal van twee generaties Nederlandse emigranten in Argentinië. In de roman De laatkomer voert de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst een oude man op die doet alsof hij dement is. Hij hoopt in een bejaardentehuis te worden geplaatst, zodat hij aan zijn liefdeloze huwelijk kan ontsnappen. Meer > (hrh. zaterdag 31 augustus)