Zelden kregen we zoveel reacties op een onderwerp. De Little Free Library in Den Haag bleek niet de eerste te zijn in Nederland. We kregen tips uit het hele land over vergelijkbare initiatieven.

Ze zijn er in Amsterdam, Rotterdam, Zutphen en ongetwijfeld op nog veel meer plekken. Niet alleen onder de noemer Little Free Library, maar wel allemaal volgens hetzelfde concept: je creeërt een plek waar lezers boeken kunnen achterlaten die door anderen gelezen kunnen worden. Een alternatieve bibliotheek. Gratis en gevoed door de buurt zelf.
 
Het zou mooi zijn als iedereen die weet heeft van een straatbibliotheek dat aan ons laat weten. Wij proberen dan een kaart te maken van alle plekken waar er eentje te vinden is en bovendien doneren we aan elk nieuw kastje een aantal boeken die hier stof aan het vergaren zijn, terwijl er waarschijnlijk nog genoeg lezers voor te vinden zijn. Stel ons dus op de hoogte van lokale initiatieven en wij komen er hier weer op terug.
 
Luister hieronder naar een gesprek met de initiatiefnemer van de Haagse Little Free Library, Lieke Ploeger, die er ook een Facebookpagina over onderhoudt.

Een dubbele trits Amerikaanse Little Free Libraries.