Wim Brands gaat tijdens het Writers Unlimited Winternachten Festival in Den Haag in gesprek met het publiek over 'De ontheemden’, een roman van eregast Amin Maalouf. U kunt daar bij zijn!

Op zaterdag 18 januari is Amin Maalouf eregast van het Writers Unlimited Winternachten Festival in Den Haag. Diens roman De ontheemden is onderwerp van gesprek in Wim Brands’ leesclub. Eerst geven Arabiste en publicist Petra Stienen en Fouad Laroui, docent Franse literatuur en Arabische cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, hun mening over het boek. Daarna is de beurt aan u. Lees het boek en doe mee!

De oorspronkelijke titel van het boek is Les Désorientés, in het Nederlands vertaald als De ontheemden. Hoofdpersoon is Adam, een historicus. Hij woont als banneling in Parijs, ver weg van Libanon, het land dat hij vijfentwintig jaar eerder moest ontvluchten. Maar één telefoontje is voldoende om hem met spoed te doen terugkeren. Zijn jeugdvriend ligt op sterven en hij wil Adam nog eenmaal zien. In Libanon herontdekt Adam de mensen en plaatsen waarvan hij ooit zoveel hield. Zijn vrienden hebben allen andere keuzes gemaakt; bij sommige kleeft er bloed aan de handen. Maar wie is Adam om hen te veroordelen? Was zijn ballingschap niet een luxe, die maakte dat hij zich kon distantiëren van de moeilijkheden waarmee zijn vrienden moesten kampen?

Zaterdag 18 januari 16:00-17:30 Theater aan het Spui

€ 15,- / korting € 12,50 / studenten € 7,50

 

VPRO leden krijgen korting op de Wim Brands Leesclub: twee kaarten voor € 25,- (losse kaarten € 15,-). Reserveren via www.writersunlimited.nl o.v.v. code WB1801 of telefonisch via Theater aan het Spui 070 3465257.