In 'de Boekenbijsluiter' iedere week een literair paardenmiddel tegen een alledaagse kwaal. Volg de voorschriften op, lees en genees. <BR><BR>Deze week een recept van Jesse Laport: 'Wij' (2009) van Elvis Peeters.

1. Indicaties.

Bij overmatig vertrouwen in uw kinderen, of juist extreme afkeer van hun daden. Bij het ontbreken van eigen kinderen ook te gebruiken in geval van lichte ergernis jegens de jeugd van tegenwoordig.
Op speciaal recept: bij het missen van uitzicht op uw bestaan of radeloosheid van handelen kan dit product langzaam toegediend worden.

2. Speciale waarschuwingen.

Niet te gebruiken tijdens de eerste tien jaren van het ouderschap. Ook het bezit van geheimzinnige of stiekeme kinderen (ongeacht welke leeftijd) in combinatie met dit boek, kan leiden tot misselijkheid, breinschimmels en/of achterdocht.
In het ergste geval kan de uitgebreide beschrijving van de lichamen van de zeventienjarigen leiden tot enige vorm van opwinding.

3. Samenstelling.

BELANGRIJK!
Wij bevat een hoge dosis expliciete handelingen. Zeker 80% procent van het leven dat de vier jongens en vier meisjes leiden, bevat een hoog adrenaline- en afkeergehalte. Om de tijd te doden wordt vanalles verzonnen door deze hechte groep, en daarbij worden alle gebruikelijke grenzen overschreden. Het leven van acht adolescenten wordt echter heel toegankelijk ingeleid, wat ervoor zorgt dat u ongemerkt mee gaat in de levens van deze jonge ondernemers.

Verder bevat Wij veel alledaagse filosofieën, liefdeloze relaties, seksuele handelingen, verwijzingen naar boektitels en perikelen uit de puberteit.

4. Toepassing.

Bij voorkeur in één keer nuttigen op een vrije namiddag. Gelieve te gebruiken in een seizoen waar de zon tot laat op de dag vertegenwoordigd is.
Schroom niet uzelf van enige alcoholische versnaperingen te voorzien. Indien u bevlogen wordt door stress of uit uw doen raakt, mag u tijdens gebruik toegeven aan uw nicotineverslaving. Maak u tijdens het gebruik niet druk om mogelijke waarheden of parallellen tussen de personages en uw kinderen.

a. Wijze van toediening.
Een mogelijke locatie is uw bad, maar voor een optimaal effect doet u er verstandig aan een zonnige plek op te zoeken: bij voorkeur een dakterras of een park, als u maar weinig gestoord kan worden. Boek het liefst in één keer verslinden. Dit mag niet langer duren dan twee en een half uur.
Er wordt u aangeraden bier uit blik te drinken en, indien u nicotine behoeft, shag te roken. Als u een man bent, zorg dan dat u zich twee dagen van te voren geschoren heeft. Indien u een vrouw bent, zorgt dan dat u vrij bent van alle ongewenste haren op uw lichaam, en u in gemakkelijke, doch aantrekkelijke kleding gehesen bent.

Pas op met: sterke dranken, asbakken en temperaturen hoger dan 22 graden.

Vervoer: bij voorkeur een brommer of fiets.

Let op:
let vooral niet op.

5. Overdosering, vergeten, stoppen.

 Bij overdosering heeft u twee opties:

– Stoppen met lezen. Bij deze optie dient u vooral niét verder te lezen. Wacht tot uw eerstvolgende vakantie, en probeer het opnieuw. Indien u nog steeds last heeft van bijwerkingen, wordt u aangeraden het boek te vernietigen.

– Zo snel mogelijk verder lezen zonder ophouden. U zult nog enige pijn lijden, maar Wij heeft een verzachtend eind, wat de nodige troost zal bieden.

6. Mogelijke bijwerkingen.

Enerzijds verwarring, zwellingen, vochtplekken, achterdocht, zweet, desoriëntatie en mogelijke drang tot emigratie of afzondering.
Anderzijds geruststelling, jaloezie, vlinders en verlichting.

7. Bewaarvoorschrift.

Na gebruik direct uitlenen, weggeven of voor onbepaalde tijd verstoppen. Ook geschikt voor in tijdscapsules.

Jesse Laport, bekend als Stadsdichter van Arnhem en helft van het duo CAPIAU & LAPORT heeft zich na zijn verleden in muziek en theater op het geschreven en gesproken woord gestort. Jesse trad o.a. op voor Pr. Mr. Pieter van Vollenhoven en richt zich vooral op podiumdichten.