In de Week van het Luisterboek kunnen we je enkele fragmenten laten horen van luisterboeken die op het punt van verschijnen staan. Zoals 'Echt gebeurd', een compilatie van bijzondere verhalen die mensen daadwerkelijk hebben meegemaakt.

Echt gebeurd is een maandelijkse middag in comedy café Toomler waarop waargebeurde verhalen verteld worden. Die kunnen geestig zijn, spannend, of ontroerend. Over een aarzelende jeugdliefde, over een pistool tegen je slaap, of over een onwaarschijnlijk toeval tijdens een verre reis. Bovendien komt er iedere editie van Echt gebeurd iemand voorlezen uit zijn of haar oude puberdagboek. Micha Wertheim en Paulien Cornelisse presenteren de middagen. Het is geen comedy, het is geen open podium. Het zijn verhalen.

Elke editie van Echt gebeurd heeft een bepaald thema. De dag dat Laura San Giorgi haar waargebeurde verhaal kwam vertellen stond in het teken van obsessies. Laura heeft iets met het getal 3, maar dat is niet de enige obsessie waar ze mee heeft leren omgaan.