De inzendingen blijven binnenstromen, waarvoor onze dank. Hier een nieuwe selectie van boektitelgedichten die we kregen toegestuurd. 'Iedereen die langskomt doet mee. De kamer ligt vol stapels!'

We hebben ongelooflijk veel reacties gekregen op onze oproep om boektitelgedichten op te sturen. Zoveel zelfs dat we niet alle inzendingen hier kunnen publiceren. We zijn nog na aan het denken over een manier om ze allemaal online te zetten.

 

Dat het er zoveel zijn geworden betekent ook dat we het jureren serieus moeten nemen. We zijn nu bezig een jury samen te stellen die de inzendingen gaat beoordelen. Binnenkort meer over wie er in de jury zitten. De winnaar krijgt het eerder genoemde boek The Sorted Book cadeau. 

 

We kregen veel vragen over tot wanneer gedichten konden worden ingezonden. Dat kan nog tot het eind van deze maand.

Tineke Zwiers

Het idee van het boektitelgedicht werkt verslavend! Vanaf nu is elke boekenkast een bron van inspiratie. Ik kon het niet laten nog een tweede gedicht te maken.

Cobi Spaanderman

Wat een leuke nieuwe hobby hebben jullie mij in de schoot geworpen! Iedereen die langskomt doet mee. De kamer ligt vol stapels! Over liefde, verraad, reizen, emoties. Een onuitputtelijke bron. Ik krijg de neiging om voortaan als voornaamste criterium voor de aanschaf van een boek de bruikbaarheid van de titel te nemen.

Sybke Wempe

Met mijn  ‘boeken over boeken’ heb ik twee boektitelgedichten gemaakt. 

Rina Engberts

Wat een leuk spelletje!

Els van der Leer

Mijn eerste poging!

Pieter de Rooij

Ik heb me hier even beperkt tot titels uit antropologische en sociologische hoek.

Ingrid van Amelsfort

Dag VPRO, hier mijn bijdrage.

Marjan Grootveld

Hartelijk dank voor de plezierige uitdaging.

Wouter de Moor

Leuk hoor. Het hersorteren van je boekenkast. Het is nog net niet zo erg dat ik nu boeken ga kopen enkel om de titel.

Bri Wiener

In de VPRO-gids zag ik de oproep om boektitelgedichten in te sturen. Ik kende ze al een paar jaar als stapelgedichten. Dit weekend heb ik flink gegrasduind in mijn boekenkast.

Oproep

Beschik je over een ruime collectie boeken? Speel je graag met woorden? Hou je van bezigheden die ogenschijnlijk zonder enig nut zijn? Win je graag een boek? Vind je graag iets van eigen hand terug in een tijdschrift, in een boek of op een website? Stuur dan je eigen boektitelgedicht in via boeken@vpro.nl

De beste inzendingen worden hier geplaatst. Uit die beste inzendingen wordt vervolgens een allerbeste inzending gekozen. De maker van dat boektitelgedicht krijgt het boek van Nina Katchadourian cadeau. Spelregels: gebruik alleen Nederlandse boeken en stuur de inzendingen op als foto. Veel stapelplezier!