De eerste boektitelgedichten zijn binnen. 'Dat ik dat niet eerder gezien heb. Ze stonden ongeveer al zo in de kast,' merkt een inzender op. 'Dat waren twee mooie nutteloze uurtjes,' laat iemand anders weten.

Het idee is ontleend aan het project The Sorted Book, van de Amerikaanse kunstenares Nina Katchadourian, die inmiddels een boek heeft uitgebracht met de beste boektitelgedichten die ze de afgelopen jaren maakte. In de VPRO-gids deden we vervolgens een oproep om Nederlandse boektitlgedichten te maken en op te sturen. Binnen een week ontvingen we een veertigtal inzendingen, en nog steeds druppelen er dagelijks een paar binnen. De komende weken plaatsen we ze hier op de site... 

Anne Habing

Geweldig leuke actie!! Soms zie ik alleen al in de titel van een boek een gedicht;-) Dit is 1 van mijn eerste pogingen, mag je meer inzenden?

Cilja Zuyderwyk

Tonnie Kikkert

De Bibliotheek Rivierenland heeft meteen enthousiast 5 gedichten/verhaaltjes gemaakt! Héél leuk om te doen. 

Michel Rorai

Wat een ontzettend leuk idee en hoe lastig nog om tot wat behoorlijks te komen. 

Ron Schümaker

Een leuk idee, zoals het in de VPRO-gids stond. Ik heb meteen mijn boekenkast doorgestruind en stuur het resultaat in de bijlage. 

Lotje van Lieshout

Dat ik dat niet eerder gezien heb. Ze stonden ongeveer al zo in de kast.

Huub de Bel

Qua foto een minnetje, maar ik fotografeer dan ook nooit wat ik lees. 

Harry de Beer

Leuk idee! Meteen mijn boekenkast ingedoken. Met veel plezier. Hier is-ie!  

Rob

Oproep

Beschik je over een ruime collectie boeken? Speel je graag met woorden? Hou je van bezigheden die ogenschijnlijk zonder enig nut zijn? Win je graag een boek? Vind je graag iets van eigen hand terug in een tijdschrift, in een boek of op een website? Stuur dan je eigen boektitelgedicht in via boeken@vpro.nl

 

 

 

De beste inzendingen worden hier geplaatst. Uit die beste inzendingen wordt vervolgens een allerbeste inzending gekozen. De maker van dat boektitelgedicht krijgt het boek van Nina Katchadourian cadeau. Spelregels: gebruik alleen Nederlandse boeken en stuur de inzendingen op als foto. Veel stapelplezier!