Hoogst willekeurige zinnen waren er altijd wel te lezen op Facebook. Maar sinds drie dagen is er sprake van een ware wildgroei aan willekeurige zinnen, of willekeurige citaten om precies te zijn. En dat heeft alles met een zeer obscure boekenweek te maken.

De wereld is in de ban van het volgende spel: pak het boek dat het dichtst bij je in de buurt ligt, ga naar bladzijde 52 en deel de vijfde zin van die bladzijde zonder de titel of auteur van het boek te vermelden.
Over heel het web, in alle talen, duiken zulke bladzijde-52-citaten op. Afkomstig uit de meest uiteenlopende boeken. De omschrijving van een T-rex, een dichtregel van Lucebert, de derde stap bij het maken van een Poolse bietensoep, je leest het allemaal.
 

Het spel zou zijn gestart in het kader van ‘de internationale boekenweek’. Geen paniek als u daar nog nooit van heeft gehoord. Er is geen krant of journaal in de wereld die daar ook maar een zin aan heeft gewijd. Het lijkt te gaan om een onbestaande boekenweek, dan wel een zeer obscure.

Verzinsel of niet, de wereldwijde uitwisseling van boekcitaten is een feit. Als het zo doorgaat is dit misschien wel het begin van een ware mondiale week van het boek.
 

Hieronder een willekeurige greep uit het willekeurige aanbod:Voel u vrij om in de reacties uw zin met ons te delen.