In 'Hotel Linda' weet de lezer evenmin waar hij aan toe is als de hoofdpersoon. Maakt hij dit echt mee of alleen in zijn hoofd? Wat is echt? En wat beeldt hij zich in? Schrijver Arjan Visser laat ons delen in die verwarring.

Na vijfenzestig jaar keert de joodse Jonah Jacobson terug naar Amsterdam, de stad die hij ooit verliet voor een leven in Brazilië. Bij het aanbreken van de Tweede Wereldoorlog was hij vertrokken, en op zijn oude dag keert hij terug. Eenmaal in Amsterdam wordt hij besprongen door herinneringen, door onaffe geschiedenissen. Tijdens zijn zoektocht naar een oude geliefde raakt hij steeds meer verstrikt in die herinneringen, en met hem de lezer. Beleeft Jacobson dit echt of speelt deze herinnering zich uitsluitend in zijn hoofd af? Je weet het niet, een lot dat je deelt met het personage.

Voor de 0,01 procent van de lezers die in de Amsterdamse Rivierenbuurt en de Pijp wonen is het boek extra aantrekkelijk: de hoofdpersoon groeit op in de Tolstraat, eet bij broodjeszaak Sal Meyer in de Scheldestraat, bezoekt de sjoel in de Gerard Doustraat, en dineert bij Pekelhaaring in de Van Woustraat.

Wim Brands sprak in Brands met Boeken met Visser over zijn nieuwe boek Hotel Linda.