Vijf minuten kunnen genoeg zijn om je beeld van iemand volledig bij te stellen. Dat blijkt ook dit jaar weer uit de serie ‘Op het nachtkastje’, de vijf minuten durende miniportretjes van schrijvers die traditiegetrouw tijdens de Boekenweek worden uitgezonden.

In het vijfde seizoen van Op het nachtkastje zien we Tom Lanoye, de schrijver van het Boekenweekgeschenk, bij zijn solovoorstelling Sprakeloos. In het theater komen we ook Thomas Verbogt tegen. En op bezoek bij Peter Buwalda zit prompt Connie Palmen aan tafel. En wist u dat Jan Siebelink goed bevriend is met kunstenaar Klaas Gubbels? In de tien auteursportretten biedt één specifieke scène vaak een geheel verrassende kijk op wie de schrijver in werkelijkheid blijkt te zijn.

De serie Op het nachtkastje, gemaakt door filmproductiemaatschappij dopplmeister, wordt dagelijks rond 22.50 uur op Nederland 2 uitgezonden. Onder de tien auteurs bevindt zich overigens maar één vrouw, Mensje van Keulen.

Woensdag 21 maart: Jean Pierre Rawie

Dichter Jean Pierre Rawie is tijdens de wekelijkse borrel met zijn vrienden een bron van kennis. Toegegeven, nu hij ouder wordt, vindt hij fictie totaal oninteressant en is meer van de geschiedenis en de biografieën.
 

Foto's: dopplmeister