De VPRO werkt samen met Crossing Border, het festival waar de combinatie literatuur, muziek, film en beeldende kunst centraal staat. Wim Brands zal tijdens Crossing Border twee uitzendingen van zijn televisieprogramma Boeken opnemen.

Van 16 t/m 19 november 2011 heersen schrijvers, dichters, muzikanten, filmers en artiesten in het centrum van Den Haag. De VPRO doet verslag op radio, televisie en internet.

Op vrijdagmiddag 18 november ontvangt Wim Brands in de Openbare Bibliotheek van Den Haag vier schrijvers. De auteur Frank Dikötter werkt en woont in Hong Kong en won de Samuel Johnson Prize 2011 voor zijn boek Mao’s massamoord. De Amerikaanse schrijfster Vendela Vida kennen we van het boek De minnaars. David Bezmozgis is een Canadese prijzenwinnende schrijver en filmmaker die o.a. de roman De Vrije Wereld schreef. De punkrockscene van San Francisco van eind jaren zeventig is het vertrekpunt voor de levens van de lange stoet personages in de bekroonde roman Bezoek van de knokploeg van Jennifer Egan.