Wim Brands maakt speciaal ter gelegenheid van Poetry International een extra uitzending van Boeken, die op de zaterdag voorafgaand aan de opening van het festival wordt uitgezonden.

In de extra uitzending van Boeken vertelt Marc Kregting, programmeur van het festival, over het speciale programma rondom Gertrude Starink. Verder zijn de vier genomineerden voor de C. Buddingh’-prijs te gast, en worden fragmenten vertoond uit Einde en begin, de documentaire die John Albert Jansen over Wisława Szymborska maakte. Esther Jansma komt vertellen over haar laatste boek, getiteld Over poëzie, en ook festivaldichter Daljit Nagra is te gast. Nagra is een Engelse dichter die het Punjabi dat zijn ouders spreken in zijn poëzie verwerkt.
Ook het radioprogramma Brands met boeken zal op 17 juni geheel in het teken staan van Poetry. Live vanuit de foyer van de Stadsschouwburg praat Wim Brands met Armando, winnaar van de VSB Poëzieprijs 2011 en een van de twee Nederlandse dichters op het festival. De Avonden zal op vrijdagavond live vanaf Poetry International uitzenden.

Boeken - zaterdag 11 juni, Nederland 2, 16.05-16.55 uur
Brands met boeken - vrijdag 17 juni, Radio 1, 19.00-20.00 uur, live vanuit de foyer met Armando
De Avonden
- vrijdag 17 juni, Radio 6, 21.00-23.00 uur, live vanuit de foyer