Manuscripta is de opening van het boekenseizoen in het eerste weekend van september. Een feestje voor lezers en schrijvers op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Met boekpresentaties, podiumoptredens, interviews met bekende en debuterende auteurs, signeersessies, exclusieve previews van boekverfilmingen en bijzondere buitenacts. De VPRO is wederom vertegenwoordigd.

Boeken

Op zondag 4 september spreekt Wim Brands in zaal Gazz met drie auteurs die in het komend seizoen in het televisieprogramma VPRO's Boeken komen. Schrijfster Connie Palmen komt vertellen over haar nieuwe boek Logboek van een onbarmhartig jaar. Is het een dagboek? Het is in elk geval een weerslag van het jaar waarin ze haar man Hans van Mierlo verloor. Ook te gast is de Vlaamse schrijver Erwin Mortier. In zijn nieuwe roman Gestameld liedboek schetst hij een portret van zijn moeder, die aan alzheimer lijdt. Mortier brengt het relaas van hoe man en kinderen lijdzaam moeten toezien hoe de vrouw die ze hebben gekend langzaam wegglijdt. En filosoof en schrijver Jaap van Heerden schuift aan, om te praten over het werk en leven van schrijver en slavist Karel van het Reve (1921-1999). Aanleiding is het laatste deel van zijn Verzameld Werk.

Locatie: Gazz, zondag 4 september, 13:00 - 13:45

De Avonden

Ook de presentatoren van VPRO’s Radio 6-programma De Avonden zullen die zondagmiddag op Manuscripta schrijvers interviewen. U kunt daarbij aanwezig zijn. De gesprekken zullen ook dagelijks in de week na Manuscripta om ongeveer 21.30 uur in De Avonden worden uitgezonden.
14.00 uur: Hans den Hartog Jager & Pieter Steinz (Verleden in verf). Interview: Anton de Goede. Uitzending: donderdag 8 september.
14.25 uur: Marita en Alma Mathijsen (Vroeger is ook mooi respectievelijk Alles is Carmen). Interview Jeroen van Kan. Uitzending: maandag 5 september.
14.50 uur: Ivo Victoria (Gelukkig zijn we machteloos). Interview: Maarten Westerveen. Uitzending: vrijdag 9 september.
15.20 uur: Wanda Reisel (Nacht over Westwoud). Interview: Lotje IJzermans. Uitzending: dinsdag 6 september.
15.45 uur: Rascha Peper (Vossenblond). Interview: Jeroen van Kan. Uitzending: woensdag 7 september.

Locatie: Gazz,
zondag 4 september, 14:00 - 16:05