Veelgestelde vragen

De VPRO Gids: Geen blad voor de mond, wel voor uw hoofd en uw hart. De VPRO Gids toont u het beste op het gebied van radio en televisie, boeken, film en muziek. Nog nooit was u zo bij.

Wanneer wordt de VPRO Gids bezorgd?

Geen VPRO Gids ontvangen? 
U krijgt gedurende uw abonnementsperiode iedere dinsdag of woensdag een VPRO Gids in huis. Maar waar gehakt wordt, vallen spaanders. Heeft u op woensdag nog niets ontvangen, dan moet u beslist even aan de bel trekken! 

Laat het ons weten via telefoonnummer 088-2058 888 of stuur een mail naar publieksservice@vpro.nl. Wij sturen u dan geheel gratis een Gids na. 

Want een weekend zonder VPRO Gids is als een maaltijd zonder jus! Dat willen wij u niet aandoen.

Waar kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

Wilt u wijzigingen in uw VPRO Gidsabonnement of VPRO-lidmaatschap doorgeven? Gebruik dan onderstaand formulier. Maak eerst een keuze en vul daarna uw gegevens in.

 

Wanneer is mijn incassomoment?

De eerstvolgende incasso door de vpro zal bij benadering plaats vinden:

Leden
Rond de 15e van de maand

Abonnementen
Rond de 15e van de maand

Donaties
Rond 15e van de maand

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Uw abonnement op de VPRO Gids geldt tot wederopzegging maar minimaal tot het einde van de eerste termijn. Uw opzegging wordt altijd bevestigd. Wanneer deze bevestiging uitblijft, moet u beslist even contact met ons opnemen. U kunt uw abonnement ook wijzigen, tijdelijk stopzetten of u kunt een tijdelijk (vakantie)adres doorgeven via de pagina 'wijzig uw abonnement'.

U kunt uw abonnement op verschillende manieren opzeggen:

per e-mail: u stuurt een berichtje naar publieksservice@vpro.nl

per telefoon: u belt op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur naar
088-2058 888

per post: u stuurt een briefkaartje naar
VPRO Publieksservice
Postbus 11
1200 JC  Hilversum

Hoe bereik ik de redactie?

e-mail redactie gids@vpro.nl
e-mail ingezonden brievenforum@vpro.nl
 

redactionele leiding: Arne Leffring
artdirection: Beate Wegloop
vormgeving: Frederik Vorderhake
beeldredactie: Carla van Thijn
eindredactie: Robert-Jan Breeman, Martin ten Broek, Jos Schöttelndreier
redactie: Maarten van Bracht, Katja de Bruin, Gerhard Busch, Niels Hoeben, Hugo Hoes, Elja Looijestijn, Jelle Schot, Ilse van der Velden
onlinekanalen: Tibor Dekker, Jasper Koning

uitgever: Hugo Blom

assistent-uitgever: Gabrielle Hagedorn
secretariaat: Heleen van Rheenen

Hoe bereik ik de publieksservice?

E-mail: publieksservice@vpro.nl

Wilt u reageren per post, dan kunt u een brief zonder postzegel sturen naar:

VPRO Publieksservice
Antwoordnummer 346
1200 VB Hilversum

U kunt ons ook bellen. Dat is ouderwets gezellig! De afdeling is op werkdagen bereikbaar van 09.00 - 17.00 uur op 088-2058 888.

Wilt u het liever digitaal regelen? Klik dan hier!

radiofrequenties

Alle NPO-radiozenders zijn te beluisteren via Digital Radio+, de kabel, DVB-T, digitale televisie en satelliet. De NPO streamt bovendien alle radiozenders via internet.

etherfrequenties:

NPO Radio 1

De onafhankelijke nieuws- en sportzender. Naast het nieuws is er veel ruimte voor opinie en debat waar ook luisteraars steevast aan deelnemen.

FM (MHz): Amsterdam 98,6 - Arnhem 98,6 - Den Haag 105,5 - Goes 104,4 - Hoorn 98,6 - Hulsberg 105,3 - Irnsum 104,3 - Lopik 98,8 - Markelo 98,4 - Mierlo 104,6 - Roermond 104,8 - Roosendaal 87,6 - Rotterdam 98,6 - Smilde 91,8 - Wieringermeer 95,0

NPO Radio 2

Een toegankelijke mix van informatie, actualiteit en het beste uit vijftig jaar popmuziek. De zender heeft veel aandacht voor het Nederlandse lied, kleinkunst en cabaret.

FM (MHz): Amsterdam 92,3 - Arnhem 92,9 - Den Haag 92,9 - Goes 94,4 - Hoorn 105,1 - Hulsberg 93,4 - Hulst 107,1 - Lopik 92,6 - Markelo 104,6 - Mierlo 92,3 - Philippine 97,8 - Roermond 88,2 - Roosendaal 95,9 - Rotterdam 92,9 - Smilde 88,0 - Wieringermeer 92,9

NPO 3FM

De zender die staat voor nieuwe muziek en het ontwikkelen van nieuw talent in alle geuren en kleuren. NPO 3 FM is een volwaardig jongerenmerk, dat je behalve op de radio en alle online platforms ook op festivals en bij concerten tegenkomt. Kortom, overal waar jongeren te vinden zijn die gek zijn van muziek.

FM (etc.)

NPO Radio 4

De klassieke muziekzender voor zowel de ervaren als de nieuwe liefhebber. Naast de mooiste klassieke muziek, brengt NPO Radio 4 jaarlijks ongeveer twaalfhonderd concerten uit 's werelds beroemdste concertzalen. Waaronder drie eigen concertseries.

FM (etc.)

NPO Radio 5

De zender waar de 50-plus muziekliefhebber, die is opgegroeid met de popmuziek van de jaren 60, 70 en 80, zich thuis voelt. Genieten van het leven staat centraal op de zender. Niet alleen met muziek, maar ook met informatie die de luisteraar daarbij helpt.

FM (etc.)

NPO FunX

FunX richt zich op jongeren en jongvolwassenen in grootstedelijke gebieden. In het totaalaanbod van de NPO vormt NPO FunX een essentieel onderdeel om een jonge en diverse groep luisteraars te bereiken. 

FM (etc.)

De VPRO is net als de andere publieke omroepen aangesloten bij het NICAM, het instituut dat verantwoordelijk is voor de Kijkwijzer. Deze voorziet in leeftijdsclassificaties voor alle programma's die op tv (en daarna ook online) te zien zijn.

etherfrequenties:

Zoals bepaald in de Mediawet, beoordeelt de VPRO al zijn programma's op geschiktheid voor bepaalde leeftijdscategorieën. Die programma's worden daarop voorzien van de Kijkwijzer-pictogrammen, die aangeven of de programma’s geschikt zijn voor alle leeftijden, of waarschuwen dat een programma schadelijk kan zijn tot een bepaalde leeftijd (6, 9, 12, 16). Eventueel worden zij vergezeld door pictogrammen om dat advies te verduidelijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de symbolen voor geweld, seks, drugsmisbruik en grof taalgebruik.

Ga voor meer informatie over de Kijkwijzer, de pilot met gewijzigde uitzendtijden en ook hoe u een kinderslot kunt activeren op uw televisie naar www.uitzendtijden.nl.